Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rätt med avgifti skidspåren

I förrgår kude du läsa i ÖP om att man i Lofsdalen nu tar ut en obligatorisk avgift för att åka skidor i spåren. Organisationen Svenska konsumenter protesterar och menar att avgiften hotar allemansrätten. Läsare på Op.se kommenterar så här:

är ett samhällsansvar ur folkhälsosynpunkt borde väl hemkommunerna betala spårprepareringen, eller menar Sveriges Konsumenter att härjedalingarna ska stå för notan? Spåren är att betrakta som anläggning och kan därmed avgiftsbeläggas. Den som inte vill betala kan ju åka bredvid prepareringen. Alternativt kan Nordkorea kanske ta emot någon invandrare. Som tur är betalar våra underbara gäster för de fina spåren, då de har förstått det Sveriges Konsumente inte förstått.

är rätt att man ska betala spåravgift när man nyttjar spåren. Däremot kan priserna diskuteras. Att ett dagkort kostar 50 kronor även om man bara åker elljusspåret på 2,8 kilometer (vilket många gör) är ju lite fel. Sen förväntar man sig mycket bra underhållna spår vilket tyvärr inte alltid är fallet i Lofsdalen. Jämförelsevis – i Umeå betalar man 40 kronor för ett dagkort och får nypreparerade spår varje dag! Jag tycker man borde se över priserna och skärpa till sig med prepareringen till nästa år!