Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rätt om tomma lador

Vad menar finansminister Magdalena Andersson (S) egentligen när hon anklagar förra regeringen för att ladorna är tomma?

Nu har vi hört Alliansens prat om sin förträffliga finanspolitik till leda. När vi jämför oss mot de krisdrabbade euroländerna då är det väl svenska folket vi bör tacka som sa nej till euron!

Att arbetslinjen inte hade någon effekt på arbetslösheten visar väl de senaste arbetslöshetssiffrorna. Arbetslösheten har ökat från 6,4 procent 2006 till i nuläget 7,8 procent.

Det är bara att konstatera med facit i hand, att arbetslinjen tappade all kraft när vi gick in i en lågkonjunktur 2008 och det blev avskedande på löpande band inom svensk industri.

Jobbskatteavdraget fick ingen effekt när det inte fanns jobb att söka. Och för att finna sanningen i Magdalena Andersson påstående kan man gå in på finans- och näringsdepartementets sidor och kolla siffror om den förra regeringen.

De hade en underbalanserad budget under tre års tid. Underskottet i finanserna är 87 miljarder och dessutom sålde förra regeringen ut nio statliga bolag åren 2008–2013 för 160,3 miljarder, exempelvis delar av Nordea, Telia, Vin och sprit, Vasakronan och så vidare!

Det var pengar som skulle gå till sänkt statsskuld, men i stället gick till tredje och fjärde jobbskatteavdraget. Det blev röstfiske i stället för satsningar på infrastruktur och bostadsbyggande och statsskulden blev inte mindre!

Det är väl bara att konstatera att Magdalena Andersson har rätt när det gäller tomma lador!

Rebellen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel