Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rätt skött kan nya regionen lyfta länet

Annons

Vid årsskiftet tar Jämtlands län steget in i regionvärlden. Gemensamma utvecklingsfrågor på regional nivå kommer att hanteras inom samma beslutsorganisation; sjukvård, kultur, infrastruktur, företagsstöd, kollektivtrafik och mycket annat.

Regionbildningen stärker självstyret och kan – om den hanteras rätt–- medverka till att lyfta Jämtland Härjedalen.

Region Jämtland Härjedalen behöver fler människor. Då krävs fler jobb! Jobb skapas av människor och företag, av kreativa innovatörer, envisa forskare och modiga entreprenörer. Ett bättre företagsklimat är därför nödvändigt för att utveckla såväl befintliga som nya företag.

En fungerande infrastruktur är avgörande. En mer rättvis fördelning av pengar till vägar och annan infrastruktur krävs för farbara vägar, bredband. mobiltäckning och bra kommunikationer med omvärlden!

Hela regionen ska leva och ges möjligheter till utveckling! Vi ska välkomna de människor som kommer hit och måste utveckla vår förmåga att ta vara på kompetens och kunskap.

Hälso- och sjukvård är avgörande för utveckling. Kompetent och engagerad personal ska ges bättre förutsättningar. Med ett större medinflytande för personalen växer arbetsglädjen. Det fria vårdvalet måste utvecklas så att vi har mer vård att välja på.

Kultur är viktigt för det goda livet i regionen och för människors välbefinnande. Ett levande och aktivt kulturliv ökar regionens attraktivitet.

Regionen ger möjlighet till helhetssyn och utvecklingskraft – om vi har vilja och förmåga! För att stärka det reella självbestämmandet arbetar Centerpartiet för regionaliserade skattebaser. I första hand handlar det om att regionalisera fastighetsskatten på vattenkraft och vindkraft. Ett närmare samarbete med Tröndelag kommer få positiv betydelse för regionen.

Som politiker är det ett stort ansvar att hantera skattemedel. Landstinget i vår region har under många år haft rött styre – och röda siffror! Tyvärr ser detta ut att fortsätta även i den nya regionen. Centerpartiet kommer att vara en aktiv, granskande och konstruktiv opposition!

C i Region Jämtland Härjedalen kommer målmedvetet att arbeta för en ökad framtidstro och för att vi ska bli fler, friskare och rikare i vår region! Jämtland Härjedalen behöver mer av grön politik för det goda livet.

Per Åsling (C)

riksdagsman

Eva Hellstrand (C)

gruppledare region Jämtland Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel