Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt stavat - blev fel levererat

Skylten vid nya rondellen i Östersund var rätt beställd. Men i tillverkningen blev det fel.

Annons

Kommunens gatukontor hade upphandlat företaget MEAG som skyltleverantör.

– I vår beställning var texten till skylten rätt stavad. Det har jag tagit en kopia på, säger Anders Edholm, avdelningschef på gatukontoret i Östersund.

Kommunen beställde totalt fyra skyltar till Östersunds senaste rondell, den vid Fyrvalla. Tre blev rättstavade, men den fjärde blev felstavad och fick klart störst uppmärksamhet.

Skyltarna kommer i olika sektioner. Vid ihopsättningen uppdagades de två pinsamma felstavningarna på en av skyltarna.

– Men vi beslutade sätta upp skylten i alla fall för att vi skulle kunna genomföra invigning i fredags som planerat, säger Edholm.

– Vi fick oss i alla fall ett gott skratt... och rondellen uppmärksammades ju rejält tack vare felstavningen, menar Edholm.

Nu är skylten provisoriskt korrigerad men MEAG kommer snart att få ett samtal från Östersunds gatukontor om att få en ny, och denna gång, rättstavad skylt.

– Men det dröjer. Nu är nämligen alla på semester, förklarar Edholm.

Moderaten Pär Jönsson tar upp ytterligare en faktor vad gäller den nya rondellen.

– När det gäller upphöjningen inne i rondellen har det varit delade meningen om den i nämnden. Bland annat jag har varit emot denna konstruktion som inte vedertagen och lämplig i en sådan hårt trafikerad rondell. Bland annat så är buss och taxiförare kritiska till vägbulor och här blir det två "gupp" att passera - det i en av stadens mest använda korsningar, menar Pär Jönsson i en kommentar.

Annons