Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättelse - Överklagade vargbeslut

Härjedalens kommunstyrelse har inte tagit ställning till två medborgarförslag om varg som kommit in till kommunen, som tidningen påstod häromdagen. Beslutet blev att återremittera.

Ett av medborgarförslagen kräver en konsekvensanalys av statens rovdjurspolitik och hur den påverkar befolkningen i Härjedalen. Det andra handlar om att kommunen bör ha respekt för invånarnas åsikter och framförda synpunkter när det gäller just vargfrågan.

Kommunledningsutskottet formulerade svar där den ena motionen avslogs och där den andra ansågs besvarad. Men när ärendena kom upp i kommunstyrelsen yrkade Anders Häggkvist (C) och Göran Påhlson (S) på återremiss och det blev också kommunstyrelsens beslut.

Nu väntar kommunen med att svara på förslagen "i avvaktan på aktuella statliga beslut".

Det har dock överklagats av två privatpersoner till förvaltningsrätten. De tycker bland annat att kommunen borde göra en konsekvensanalys och inte vänta på statliga besked.