Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rattfull bilist voltade efter vårdslös färd

En vårdslös färd med släckta lyktor och en rattfull förare. Mycket var fel när en bilist gav sig ut i trafiken på Frösön i natt. Färden slutade med att fordonet voltade och föraren fick föras till sjukhus i ambulans.

Annons

Larmet kom till SOS vid 01-tiden i natt. Anmälaren hade mött en personbil som körde vingligt med släckta lysen. En polispatrull beordrades ut för att försöka hitta fordonet, och snart mötte de bilen på flygrakan vid Åre/Östersund flygplats.

Polispatrullen vände för att följa efter bilisten, som då tryckte plattan i mattan och drog iväg i hög hastighet. Men färden slutade efter bara några hundra meter. Innan polisen hunnit försöka stoppa bilen förlorade föraren kontrollen och voltade ut i terrängen.

Föraren, en man i 20-årsåldern, var vid medvetande och talbar när polisen kom fram till olycksplatsen. Mannen, som var mycket påverkad, uppträdde omedgörligt men kunde föras till Östersunds sjukhus med ambulans. Skadeläget var vid tretiden i natt ännu okänt.

Han är i inledningsskedet misstänkt för grovt rattfylleri, vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning. Jämtlandspolisens vakthavande befäl uppger att fler misstankar kan komma att läggas till efterhand.

– Det här är en sedan tidigare känd person i missbrukarkretsar. Vi har inte kunnat fastställa om han även har haft narkotika i sig men vi har tagit blodprov och kommer att få svar på det, säger Oscar Berglund, vakthavande befäl vid länspolisen.