Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfull bilist voltade efter vårdslös färd

En vårdslös färd med släckta lyktor och en rattfull förare. Mycket var fel när en bilist gav sig ut i trafiken på Frösön i natt. Färden slutade med att fordonet voltade och föraren fick föras till sjukhus i ambulans.

Annons

Larmet kom till SOS vid 01-tiden i natt. Anmälaren hade mött en personbil som körde vingligt med släckta lysen. En polispatrull beordrades ut för att försöka hitta fordonet, och snart mötte de bilen på flygrakan vid Åre/Östersund flygplats.

Polispatrullen vände för att följa efter bilisten, som då tryckte plattan i mattan och drog iväg i hög hastighet. Men färden slutade efter bara några hundra meter. Innan polisen hunnit försöka stoppa bilen förlorade föraren kontrollen och voltade ut i terrängen.

Föraren, en man i 20-årsåldern, var vid medvetande och talbar när polisen kom fram till olycksplatsen. Mannen, som var mycket påverkad, uppträdde omedgörligt men kunde föras till Östersunds sjukhus med ambulans. Skadeläget var vid tretiden i natt ännu okänt.

Han är i inledningsskedet misstänkt för grovt rattfylleri, vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning. Jämtlandspolisens vakthavande befäl uppger att fler misstankar kan komma att läggas till efterhand.

– Det här är en sedan tidigare känd person i missbrukarkretsar. Vi har inte kunnat fastställa om han även har haft narkotika i sig men vi har tagit blodprov och kommer att få svar på det, säger Oscar Berglund, vakthavande befäl vid länspolisen.

Annons