Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rattfyllerist flydde från poliser

När mannen upptäckte polisbilen sprang han iväg från sin bil och gömde sig i ett skjul. Där kolkade han, enligt egen uppgift, snabbt i sig så mycket sprit att han fick över 1,0 promille i blodet.

Östersunds tingsrätt trodde inte ett ögonblick på 23-åringens berättelse utan dömde honom på torsdagen för grovt rattfylleri med villkorlig dom och 50 timmar samhällstjänst som påföljd.

Det var 2 mars i år som 23-åringen i nattmörkret i en ort i Jämtlands län mötte en polisbil när han körde mot en fest. Han stannade, sprang runt ett stall och in i ett plåtskjul.

För poliserna berättade 23-åringen att det inte var han som hade kört bilen, fast poliserna hade sett att det var just han som satt bakom ratten och att han var ensam i fordonet.

Östersunds tingsrätt trodde lika lite på att 23-åringen i sin flykt undan poliserna bemödat sig om att ta med sig en spritflaska som att han under de få minuter det tog innan han hittades hann bälga i sig spriten och kasta bort flaskan så långt att den inte hittades.

Det blodprov som togs efter gripandet visade att mannen hade en alkoholhalt på 1,03 promille.