Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rattfyllerist flydde från poliser

När mannen upptäckte polisbilen sprang han iväg från sin bil och gömde sig i ett skjul. Där kolkade han, enligt egen uppgift, snabbt i sig så mycket sprit att han fick över 1,0 promille i blodet.

Annons

Östersunds tingsrätt trodde inte ett ögonblick på 23-åringens berättelse utan dömde honom på torsdagen för grovt rattfylleri med villkorlig dom och 50 timmar samhällstjänst som påföljd.

Det var 2 mars i år som 23-åringen i nattmörkret i en ort i Jämtlands län mötte en polisbil när han körde mot en fest. Han stannade, sprang runt ett stall och in i ett plåtskjul.

För poliserna berättade 23-åringen att det inte var han som hade kört bilen, fast poliserna hade sett att det var just han som satt bakom ratten och att han var ensam i fordonet.

Östersunds tingsrätt trodde lika lite på att 23-åringen i sin flykt undan poliserna bemödat sig om att ta med sig en spritflaska som att han under de få minuter det tog innan han hittades hann bälga i sig spriten och kasta bort flaskan så långt att den inte hittades.

Det blodprov som togs efter gripandet visade att mannen hade en alkoholhalt på 1,03 promille.