Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ravensmartnen lockade många

Mycket folk hade sökt sig till Pålgård och Ravensmartnen i lördags. 30 utställare, god underhållning och strålande väder hörde till lockbetena.

Mycket i Ravensmartnen går i gammaldags stil och den vilar också på en historisk grund. Platsen för marknaden är den samma som användes redan på 1600-talet och fram till mitten av 1800-talet.

– Det är en urgammal marknad på sin ursprungliga marknadsplats. Det är inte på många ställen man har det så. Det var ju på marknaderna man gjorde affärer på den tiden, säger Rune Fridh i arrangerande Kyrkslättens byförening.

Ravensmartnen väcktes till liv igen i samband med Vildhussens 200-årsjubileum 1996 och har arrangerats alla år sedan dess på den speciella platsen i Pålgård, på andra sidan Indalsälven vid Hammarstrand.

Årets marknad hade lockat 30 utställare med ett blandat utbud av mat, hantverk och annat smått och gott till de olika bodarna och stånden. På underhållningsfronten bjöds på sagoteater, slädturer med Sture Nilsson och hans häst, samt de lokala favoriterna i Allt för byn-gänget.

Det var också många hundra som hade lockats ut för att njuta av marknaden, nymalet kaffe, stut och kolbullar samt förstås det strålande vintervädret. Och Rune Fridh var nöjd:

– Det var en riktigt lyckad marknad.