Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Razzia mot Hells Angels

Efter flera tillslag mot adresser i fem län i Mellansverige­ greps i går 16 personer misstänkta för ekobrott i mångmiljonklassen.

Annons

Vid 06-tiden gick polisen in bland annat i mc-gänget Hells Angels klubblokal i Hertsöga norr om Karlstad. Nationella insatsstyrkan var med vid flera av tillslagen, uppgav länspolismästare Dan Persson för TT.

Ett antal husrannsakningar gjordes på olika platser, både på privata adresser och bolagsadresser. Sex personer greps i Värmland, fyra i Stockholm och Örebro och en person greps i vardera Östergötlands och Jönköpings län.

Samtliga ingår i nätverk med förgreningar in i mc-miljön, uppger polisen. De gripna misstänks för grov ekonomisk brottslighet, bland annat skattebrott och bokföringsbrott. Ett antal olika företag är inblandade.

De gripna förhördes i omgångar samtidigt som husrannsakningarna fortsatte. Hälften av de misstänkta är tidigare dömda för grov brottslighet, uppger polisen. De är i åldrarna 25 år och uppåt.

Tillslagen ingår i en samordnad aktion mot misstänkt ekonomisk brottslighet som drivits av fem polisdistrikt, Rikskriminalpolisen och åklagare i samarbete med Skatteverket, Kronofogdemyndigheten och Ekobrottsmyndigheten. (TT)

Mer läsning

Annons