Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reaxcer byter vd – igen

Reaxcers vd Mikael Martinsson fick inte ens två år på sin post. På tisdagen lämnade han företaget med omedelbar verkan.

– Allt har sin tid, säger företagets styrelseordförande Bo Ottosson.

Åkeriet Reaxcer har stor omsättning på sina chefer. Knappt två år efter att den tidigare vd:n Hans Olsson fick lämna sin post händer nu samma sak med hans efterträdare, Mikael Martinsson.

Han är den åttonde vd:n att lämna företaget på lika många år.

Precis som i fjol uppger företagets styrelse att beslutet tagits i samförstånd och på gemensamt initiativ från alla inblandade.

– Det finns ingen dramatik runt det här. Vi har lite olika idéer om hur saker ska skötas bara och i samband med det har vi kommit överens om att gå skilda vägar. Allt har sin tid och vi önskar Martinsson lycka till framöver, säger Reaxcers styrelseordförande Bo Ottosson.

Mikael Martinssons plan är nu att återgå till den konsultverksamhet han bedrev innan han gav sig in i åkeribranschen.

– Det är så här branschen fungerar och det visste jag om redan när jag tog jobbet. Jag är oerhört nöjd över vad jag och mina medarbetare åstadkommit under den här tiden, säger han.

Tills Mikael Martinssons efterträdare har utsetts kommer Catharina Thörngren att kliva in som tillförordnad vd. Hon kommer från Östersund och har sin bakgrund inom företagsutveckling.

– Det är en bra lösning och vi har ingen brådska att rekrytera någon ny. Det får ta den tid det tar helt enkelt, säger Reaxcers Bo Ottosson.