Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reaxcer: Vi har utnyttjat styrelsen

Reaxcers ledning är kritisk till ÖP:s avslöjande om att deras styrelsemedlemmar gett varandra kontrakt för mångmiljonbelopp.

Annons

Det var inte styrelseledamöterna som utnyttjade Reaxcer när de gav varandra affärer värda cirka 25 miljoner kronor. Det var Reaxcer som utnyttjade sina styrelseledamöters goda vilja, anser koncernens ordförande Bo Ottosson.

– Delägare som ser möjligheten att göra något positivt för sitt företag ska naturligtvis kunna göra det, säger han.

Han är även kritisk till att den före detta styrelseledamoten Curt Sillström, som styrelsen köpt mark och tjänster av för cirka 20 miljoner kronor, framstod som att han har utnyttjat sin position för egen vinning.

– Vi drar väldiga fördelar av att ha Curt som delägare. Han är visionär och ser möjligheter långt innan oss andra. Om något så är det vi som har utnyttjat honom, säger Bo Ottosson.

Koncernens vd, Catharina Törngren, hävdar att markaffärerna blev billigare än vad styrelsen beslutade sig för att betala och att värdet på både mark och byggnader dessutom har ökat sedan dess.

– Vi kan inte säga att ni ljuger men det finns andra perspektiv och jag kan inte förstå att styrelsen ska ha gjort något galet. Jag tror att sådant här är normalt överallt, säger hon.

ÖP:s kartläggning som visade att Reaxcers delägare undanhåller koncernen allt mer pengar, är direkt missvisande, anser Catharina Törngren.

Enligt hennes egna beräkningar är det stadigt cirka 100 miljoner per år som delägarna undanhåller Reaxcer och för Bo Ottosson är det till och med rätt att ta jobb för konkurrenter om alternativet är att bilar blir stående.

Det gör även styrelsemedlemmar, vilket har orsakat missnöje bland koncernens mindre delägare.

– Vi har säkert 100 åkare som kör för konkurrenter, men det är lättare att ge sig på de som är störst, säger han.