Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension av "Slå pattarna i taket": Högt, hårt och hastigt

Läs vad recensenten Martin Johansson tyckte om föreställningen "Slå pattarna i taket"

Hårt, högt och hastigt. Så formulerade sig en gång Jämtlands stolthet Lars Vegas Trio sig om sina shower. Samma ord gäller när succéföreställningen "Slå pattarna i taket" gästar Östersund.

Där upphör dock likheterna med ovan nämnda trio. Det den fullsatta och superladdade salongen får uppleva är en modern revy med sketcher, dansnummer och sånger kring så kallade PK-ämnen som feminism, rasism och onani.

Det är verkligen hårt, tonläget är högt uppskruvat då mansrollen, hipsterkulturen och näthatarna får känna på Tiffany och Biancas välgrundade vrede. Som vit privilegierad man känner jag tyvärr också igen mig själv på flera ställen och tänker att jag ska göra mer, ta större ställning i flera av de ämnen som avhandlas.

Det är högt, ljudet är på tok för högt föreställningen igenom och flera av scenerna blir också skrikiga. Det är synd då det finns risk att de som ännu inte tagit till sig av budskapet slutar att lyssna.

Det är hastigt, det går aningen för snabbt i vissa scener, tänkvärda poänger hinner inte landa innan showen går vidare.

Textmässigt och musikaliskt är det ofta briljant men kanske är själva framförandet något för opolerat?

Jag velar fram och tillbaka ifall denna viktiga föreställning verkligen ska spelas för oss redan frälsta eller om den ändå inte gjort större nytta som nedkortad föreställning för gymnasieelever?

En sak är dock säker, det här är inte det sista vi kommer att se och höra från Tiffany och Bianca Kronlöf. Tur är väl det.

Betyg: 4/5

Läs mer: Feministiskt kaos när "Slå pattarna i taket" kommer till Östersund