Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension: Fin middag med Norrdans

À la carte
Norrdans
Storsjöteatern

Norrdans är åter i staden och till sitt 20-års jubileum firar de med en tre-rätters meny denna söndagskväll på Storsjöteatern. Till förrätt serveras "Pas de Danse", en nio minuter lång koreografi av den världsberömde Mats Ek där ljus, kostym, musik och rörelser korrelerar på ett fantastiskt sätt.

Jag hade gärna sett mer, men som alla förrätter fungerar även denna som en aptitretare.

Till huvudrätt presenteras en ny koreografi, "I went out on a summers night" av britten Anthony Missen. Koreografin har stora problem där tematiken bygger på finkulturens syn på landsbygden, där lantisarna lever onaturligt tätt i sina familjeförhållanden och i skogen finns det farliga väsen, eller skogshuggare, som barn måste passa sig för.

Mystiken känns påklistrad och effektsökande i sin TV-serieestetik á la True Blood. Lite synd med en seg söndagsstek när omgivningen är desto bättre.

För till efterrätt bjuds det på drömspelet "Black Fairytale #2" med politiska, sexuella och punkiga förtecken som liknar det bästa tårtkalas du kan tänka dig. Det är en orgie i både tänkvärdheter och fyndigheter där den israeliska duon Oded Berg och Yossi Graf står för receptet.

Den långa avslutningsscenen till Ravels Bolero är något av bästa jag upplevt på mycket länge och ja, även jag tror att kärlek kan rädda världen.

Det tråkigaste med kvällen är att så få sökt sig hit, ni gick verkligen miste om en utsökt för- och efterrätt.

Martin Johansson