Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension: Terje Stensvold imponerade stort

Härligt var det att som publik få hälsa Trondheims symfoniorkester under dirigenten Eivind Aadlands ledning välkomna åter till Östersund efter så många års frånvaro.

Att få möta orkestern i en av flyghangarerna på Frösö Park var naturligtvis intressant. Som besöksanläggning känns lokalen genomtänkt och trevlig trots dess ursprung. Men när det gäller min käpphäst akustiken för den här genren fyllde dessvärre inte lokalen upp kostymen. Ljudet blev distanserat och svagt i basregistret. De svaga nyanserna bar hyfsat bra i rummet med de starka lös dessvärre med sin frånvaro. Synd att inte få känna kraften i musiken som kvällens repertoar kunnat bjuda på.

Den stora behållningen för kvällen var att få ta del av Terje Stensvolds, baryton, konstnärskap. I går meddelades att denna konsert skulle vara hans sista offentliga framträdande som sångare tillsammans med en stor orkester och att vi fick dela detta mycket speciella tillfälle kändes hedrande.

Han gjorde oss definitivt inte besvikna. Terje bjöd på en mogen röst som vittande om lång erfarenhet där de verk han sjöng förmodligen tillhört hans standardrepertoar en tid. Den starkaste upplevelsen för mig blev hans tolkning av Wagners Die Frist ist um från operan Den flygande holländaren. Han bjöd på en tydlig diktion, en varm klang med en gestaltning som förmodligen inte lämnade någon oberörd.

Betyg 4