Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Redo för rock

I kväll gör sig Z-hallen redo för en rejäl rockfest. Radiostationen Rockklassiker och festivalen Rockweekend har under våren dragit runt på Sverigeturné med en slags minifestival – en lineup där det ska finnas någonting för alla, och i kväll avrundar man alltså i Östersund.

en brokig samling musiker som ikväll kommer att, förhoppningsvis, röja loss rejält. Nämligen Mustasch, Dia Psalma, H.E.A.T, Dead by April och Renegade Five.

ett lokalt band upp, och har så gjort på varje spelort. Det är det rock n’ roll-förknippade whiskymärket Jack Daniel´s som i samband med turnén arrangerat en tävling dit lokala band kunnat anmäla sig.

Under kvällens konsert är det metalbandet Myrah från Östersund som får chansen att spela på samma scen som de stora lirarna.

– Det var ett chockbesked att vi blivit utvalda, det känns underbart! Vi har beundrat Mustach länge och det ska bli grymt att få spela med sina idoler, det går framåt för oss nu, säger Tobias Lepistö, gitarrist i Myrah.

seriöst på musiken sedan 2005, och har precis blivit färdiga med sitt debutalbum. Nu gäller det bara att håva in ett skivkontrakt.

Vad betyder spelningen i kväll för Myrah?

– Den har stor betydelse! Det är en chans att få en plats på kartan och nå en större publik. Jag tror att det kan hjälpa oss på vägen till ett kontrakt, säger Lepistö.