Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringen kan inte köpa sig fri från ansvar

Precis som Maud Olofsson‑(C) utgår i från i sin debattartikel 16 februari  har vi verkligen höga förväntningar på landbygdstrategin.  

Och vi inom Hela Sverige ska leva och byarörelsen är tacksamma för regeringens bidrag på 41 miljoner, som vi fått för perioden 2008–2010.

Ungefär hälften pengarna går direkt till de 24 länsbygderåd som stöttar lokal utveckling i sina län. Den andra hälften använder vi bland annat till att driva projekt som skapar hållbara bygder, fixar landsbygdsmackarna, stärker lokal ekonomi och stöttar lokala vindkraftsetableringar.

 Men vi klarar det inte helt själva. Inte ens med 41 miljoner. Att hela Sverige ska leva är också ett politiskt ansvar. Det kan ingen regering köpa sig fri från. Det är därför vi har så stora förväntningar på den nya landsbygdsstrategin. Vi inom byarörelsen ska givetvis ta vårt ansvar för utvecklingen. Men för att klara det lokalt, behövs bra styrdokument uppifrån. Och det är ni inom politiken som har makt och möjlighet att utforma dem.  

 Vi välkomnar nya tankar och en politisk strategi som verkligen stimulerar lokala krafter att expandera och flöda fritt! Det behövs om hela Sverige ska leva.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel