Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringen satsar på gröna jobb till nyanlända och långtidsarbetslösa – 54 jobb till länet

I dag presenterade regeringen en satsning på gröna jobb som väntas kunna omfatta drygt 5 000 nyanlända och långtidsarbetslösa mellan 2018 och 2020. Under 2018 kommer 54 personer få ta del av satsningen i Jämtlands län. Det skriver Näringsdepartementet i ett pressmeddelande.

I dag saknas det arbetskraft i form av bland annat skogsarbetare, maskinförare och personer som kan sköta naturreservat, skriver Näringsdepartementet i pressmeddelandet. Regeringens nya satsning ska göra det möjligt att erbjuda praktik, moderna beredskapsjobb eller andra subventionerade anställningsformer till långtidsarbetslösa och nyanlända, något som ska kunna omfatta 54 personer i Jämtlands län under 2018.

– Det handlar om personer som idag är långtidsarbetslösa eller nyanlända som kommer kunna arbeta med eftersatta behov i samhället. Det kan handla om att röja skog, rusta upp vandringsleder eller städa upp runt bangårdar och stationer. Tanken är att de som tar del av insatsen efter ett år ska ha tillräckliga kvalifikationer för att kunna anställas av företag inom gröna näringar som idag har svårt att rekrytera, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg i ett pressmeddelande.

Skogsstyrelsen ska på basis av underlag från fem olika myndigheter lämna en delredovisning av genomförandet senast den 1 maj 2018 och slutredovisningen lämnas den 15 februari 2021. Totalt satsar regeringen 910 miljoner kronor på satsningen under 2018 till 2020, varav 270 miljoner under 2018.