Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringen sviker ännu en gång

Företagshälsovården är på väg att skrotas av borgarna. Nu föreslår den borgerliga regeringen att 90 procent av anslaget tas bort och kvar blir bara 30 miljoner kronor till stöd för företagshälsovården i hela Sverige.

De 30 miljonerna läggs direkt till arbetsgivaren. Företagshälsovården med rehabilitering och förebyggande arbete har inte fungerat som regeringen ville och då väljer man att skära bort stora delar av anslaget när arbetsolyckorna och arbetsskadesjukdomarna ökar. Det rimmar dåligt med arbetslinjen som regeringen hela tiden pratar om. Att förebygga olyckor och arbetsskador samt rehabilitera sjuka tillbaka till arbete är en jättevinst för den enskilda och hela vårt samhälle. Den borgerliga regeringen väljer fel väg med beslutet att skära i företagshälsovårdens anslag. Nu ökar man människors utanförskap med vilja, något som de gick till val på att minska. Vallöften till Sveriges befolkning sviks ännu en gång.

Britt Carlsson, kommunalare i Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel