Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringens politik är problemet

Ulf Edström (C) ondgör sig över landstingsmajoritetens (S, V och MP) avsaknad av politisk kraft att få ordning på landstingets ekonomi.

Det är trist att behöva konstatera att Ulf Edström och Centerpartiet är så i händerna på Moderaterna och Anders Borg att man inte inser att regeringens ekonomiska politik är orsaken till landstingets ekonomiska problem.

Sedan 2006 har landstingets ekonomi varje år försämrats och detta utan att länets invånares behov av sjukvård har minskat. Det hänger ihop Ulf Edström. När du som stödparti till Moderaterna sänker skatterna med 130 miljarder kronor måste det påverka områden som välfärden.

Den ekonomiska politiken i Jämtlands läns landsting finns att läsa i landstingsplaner och årsredovisningar där försämringarna från staten och regeringen framgår.

Det handlar om försämrade utjämningsbidrag, ej uppräknade statsbidrag, generella bidrag som ändras till särskilda stöd i form av prestationsersättningar (piskor) samt inte minst avsaknaden av en politik för landsbygden .

Hur kan Centern stödja Moderaternas nya utjämningssystem där Stockholms läns landsting får ytterligare 100 miljoner då man i år redovisar ett överskott på 1,4 miljarder?

Mindre pengar från staten gör att landstinget har svårt att klara de ekonomiska åtagandena. Länsborna blir inte mindre sjuka för att vi får mindre pengar från regeringen.

Bästa medicinen är ett regeringsskifte 2014.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel