Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regionen vädjar till regeringen – mer resurser till Mittuniversitet

Mittuniversitetets kompetensinventering som man gjorde under våren 2017 visade på stora brister i kompetensförsörjningen. Nu vädjar Region Jämtland Härjedalen till utbildningsministern att skjuta till mer resurser till Mittuniversitetet.

Enligt skrivelsen till Utrikesdepartementet så har Mittuniversitetets kompetensinventering under våren 2017 visat att det finns stora brister i kompetensförsörjningen i hela länet. Detta då lärare utgör en viktig del i kommunernas kompetensförsörjning i Jämtlands län och att de har en central roll för att utveckla och behålla en god kvaliteten i kommunernas välfärdstjänster.

I skrivelsen uttrycker Regionen dessutom en oro för att lärosätenas utbud av utbildningsplatser i lärarutbildningen inte motsvarar det höga söktrycket till lärarutbildningarna eller regionens stora behov av lärare.

Därför vädjar man nu om mer resurser så att Mittuniversitetet kan utöka antalet utbildningsplatser, främst i Östersund.

Läs mer:

Mittuniversitetet får bli Riksidrottsuniversitet: ”Det är ett fantastiskt besked”

Antalet sökande till Mittuniversitetet ökar – rektor: "Vi ser överlag starka siffror"

Mittuniversitetet skapar #metoo-app – testas redan i år