Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reinfeldt till Östersund

Moderaternas hälso- och sjukvårdpolitiska talesperson, Filippa Reinfeldt, kommer till Östersund på torsdag.

Filippa Reinfeldt, som är hälso- och sjukvårdslandstingsråd i Stockholm, kommer hit tillsammans med Mats Eriksson (M), som är landstingsråd i Halland och ordförande för Sveriges kommuner och landstings sjukvårdsdelegation.

De kommer att träffa personal på medicinkliniken på Östersunds sjukhus samt göra besök hos ett företag i Östersund.

Oppositionsrådet i Jämtlands läns landsting, Christer Siwertsson (M), kommer att ge sin syn på läget i landstinget och i länets näringsliv.

– Jag är nöjd med regeringen, men den kan göra ännu mer. Jag vill se ett system som gör det mer lukrativt att starta företag i Norrlands inland. Det kanske ska vara lägre arbetsgivaravgifter här? Det är bättre att vi jobbar ihop våra egna pengar än att vi ska få dem som bidrag.

Christer Siwertsson kommer också att argumentera för att sjukvården förstatligas, vilket han föreslagit inför Moderaternas nästa partistämma.

– Det är inte likvärdiga förutsättningar i hela landet. Men det är den S-ledda majoriteten som har ansvaret för att regera landstinget och de har ansvaret för ekonomin. Det går inte att lägga fram ofinansierade budgetar som de gör, säger Siwertsson.