Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekonstruktion lägger skoterproduktion på is

Produktionen av Snowolverineskotrar stoppas. Företagets nyemission gick inte som planerat och nu har ska en rekonstruktion göras.

Annons

– Vår nyemission gick ej att slutföra på grund av att lägstanivån för emissionen inte nåddes, berättar företagets vd Anders Sterner.

Sedan den 27 april 2009 är därför Sveg Produktion AB, som bland annat tillverkar snöskotrar av varumärket SnoWolverine, under rekonstruktion efter beslut av Attunda Tingsrätt, Stockholm.

– En rekonstruktion har en negativ klang för många men det behöver inte vara så, säger Anders Sterner om framtiden för snöskotertillverkningen.

– Rekonstruktionen innebär i praktiken att ett ackordsförslag kommer lämnas till de oprioriterade fordringsägarna samt att vissa krediter tas upp till omförhandling. Alla krafter kommer att läggas på legoproduktionen för att i det korta perspektivet stärka kassaflödet. Vidareutvecklingen samt produktionen av snöskotrar får anstå till dess att bolaget kommit på fötter igen och att rekonstruktionen jämte ackordet vunnit laga kraft, förklarar Anders Sterner.

Legoproduktionen har fortsatt en god orderingång och ger ett överskott enligt Sterner.

– Men det kan inte bära produktionen av skotrar.

Är det här slutet för tillverkningen av Snowolverine?

– Nej, skotern finns och är testad. Däremot lägger vi tillverkningen på is och satsar på att dra in pengar. Men jag har inte kommit till Sveg för att driva legotillverkning, jag vill bygga snöskotrar. Men det gäller att få fram det kapital som krävs för att kunna producera, säger Anders Sterner.

Skulderna som är aktuella i rekonstruktionen finns främst hos tre leverantörer och är i en storleksordning på drygt 6 miljoner kronor.