Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekord för Fäviken Game Fair

Det ser ut att bli ett rekordår för Fäviken Game Fair. Totalt besökte drygt 30 000 personer mässan under helgen.

Bland ullstrumpor, skinnbrallor och vattentäta stövlar kunde man i helgen hitta drygt 30 000 svettiga besökare på den 21:a upplagan av jaktmässan Fäviken Game Fair. I ett av stånden beskriver en person mässan som jakt- och fiskefolkets Sweden Rock. Det bjöds på trettiogradig värme, stekande sol och drygt 250 utställare.

– Vi ska tänka på det här i vinter, skrattar Sverker Johansson som steker kålbullar i filthatt och långärmat, i kontrast till majoriteten av kunderna i bar överkropp.

I kön till kålbullarna finns Per-Olof Löfbom som kommit ända från Roslagen för att besöka mässan. Han och frun Yvonne Löfbom är här för första gången.

– Vi har läst mycket om det. Jag tycker att den är väldigt fin, säger Per-Olof Löfbom.

Malin och Daniel Olofsson är däremot här för femte gången och har åkt fyrtio mil för att komma hit.

– Det är det enda vi brukar göra utan barnen, säger Malin Olofsson.

Hon tycker att utbudet är lite tunnare i år än tidigare, men tror också att det kan ha att göra med att värmen gör att man tappar orken lite.

Kvart över två på lördagen samlades folk längst bort på övre lägdan för att se Markus Nordins och Sebastian Isakssons konster på skoter och cross. "Det luktar vinter" säger någon när Markus Nordin kör i gång skotern och gör sig redo för ett hopp. Många mobilkameror åker fram under finalen när han gör en volt så att han vänder upp och ned på skotern högt upp i luften.

Förutom skoterakrobatiken kunde man se på riddarspel med hästar och gå på föreläsningar om allt från björnjaktsetik till munhälsa hos hundar. Arrangörerna är nöjda med arrangemanget och det ser ut att bli ett rekordår både i antal besökare och campinggäster.

– Vi har haft mycket bra shower av olika slag och Jill Johnson var en höjdare på fredag kväll, säger Hans Werthén som är mässansvarig.

Läs också:

Fäviken i bilder

Jill Johnson är en barntillåten artist på gott och ont