Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordår för Dollarstore

Fjolåret blev ett rekordår för lågpriskedjan Dollarstore. Man sprängde 700 miljonersvallen och ökade sin omsättning med närmare 156 miljoner kronor jämfört med året innan. Det är en ökning med 29 procent.

Resultatet efter finansiella kostnader blev i fjol 24 miljoner kronor vilket är en fördubbling jämfört med 2011.

– Ja, det var ett fantastiskt bra år, konstaterar Dollarstores ägare Peter Ahlberg när det framgångsrika fjolåret nu summerats.

Sedan några år tillbaka har Dollarstore sitt huvudkontor och centrallager i Svenstavik där även en av kedjans i dag 28 butiker finns.

Företaget har i dag 300 heltidsanställda runt om i landet och ett par hundra timanställda.

Under de senaste åren har flera nya butiker öppnats varje år. En av de senaste etableringarna är butiken på Bangårdsgatan i Östersund.

Och expansionen fortsätter. I år har Peter Ahlberg satt som mål att öppna ytterligare tio butiker. För fem av dessa är förberedelserna redan klara. Dessa butiker kommer att öppnas i Mantorp, Nybro, Säffle, Hallsberg och Finspång.

• Hur väljer du ut de nya platserna?

– Jag väljer medvetet lite mindre platser och går på magkänslan. Känns det bra då slår jag till.

• Vilka produkter i det stora sortimentet är storsäljarna?

– Rengöringsmedel och allt som går att äta säljs allra mest.

• Med den här takten, när passerar ni miljarden i omsättning?

– Går allt vägen finns en chans att vi kan göra det redan det här året om alla nyetableringar går som planerat, hoppas Peter Ahlberg.