Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordfyllt Storsjöspel – där Emilia tog avsked?

/
  • En tajt final på 60 meter för F 13. Mariell Bodin, Vemhån, (till vänster) vinner före ÖGIF:s Emelie Nyman-Wänseth. Till höger ser vi Cani Mahmoud, Marieby.
  • Strömsunds Pär Järlebrant gör en mycket glädjande comeback i slägga. Seger i Hellaskastet i Stockholm följdes upp med en strålande insats i Storsjöspelen. Seger på 63.29 är lovande besked.
  • ÖGIF:s Emilia Granqvist fick ett bra besked på 400 häck. 61.50 var en bit från hennes personbästa, med känslan var bra.

Värmen och rekorden dominerade Storsjöspelen på Hofvallen. ”Affischnamnet” Emilia Granqvist gjorde kanske sin sista tävling som Östersundare.
– Vi får se hur det blir, sa Emilia lite kryptiskt.

Annons

Emilia Granqvist var en udda figur i Storsjöspelen. Det har blivit så med tiden när friidrottstävlingar i länet mer och mer präglas av barn och ungdomar än om seniorer. Det är en tråkig utveckling, som inte minst bekräftas av förre ÖGIF-löparen och landslagsmannen Fredrik Lindberg.

– Det är väldigt tunt på seniorsidan. Vi har helt klart en svacka. Ändå har vi bättre träningsmöjigheter i Östersund i dag än när jag höll på.

Fredrik gissar att tränarfrågan kan vara en nyckel för att vända utvecklingen.

– Tränare är jätteviktiga för att peppa de i till exempel gymnasieåldern. Men det krävs också mycket för att bli ledare.

Lindberg har själv hoppat in som ledare på friidrottsgymnasiet. Och i går han hann också med att ”sparra” Emilia Granqvist på 400 häck.

– Inte roligt, sa en utpumpad och lätt missnöjd Lindberg över att ha tagit så slut, medan klubbkompisen Henrik Ögren (också han med landslagsmeriter) även han låg helt utslagen efter målgång – med samma sinnesstämning.

Emilia själv (som var trea på 61.50) var dock glad över att killarna kom till start.

– Bra sparring. Jag lyckades också få till 16 steg mellan fem häckar. På träning har jag inte ens klarat två häckar. Jag haft problem att få rätt antal steg. Rytmen är så viktig i häck.

– Känslan. Jag har inte tränat så många häckpass i vår och har tappat kondition under min rehab (efter fotskadan). Det tog två månader innan jag riktigt kunde komma igång.

– Ja, men jag hade gärna velat orka hela vägen. Nu tog jag slut efter 200 meter.

Emilia berättar också att det troligen var hennes sista tävling i Östersund i år. Frågan är nu; ska hon flytta söderut i höst?

– Vet inte. Jag får se hur det känns.

Fredrik Lindberg tycker att Granqvist ska lämna Östersund. Inte minst för att få bra sparring.

– Man ska inte hålla talangerna kvar i länet. Det har gjorts i för stor utsträckning tidigare.

Övrigt att notera från Storsjöspelen:

Strömsunds släggkastare Pär Järlebrant följde upp segern i Hellaskastet med fina 63.29 – Storsjöspelsrekord. Comebacken efter två och ett halvt års skada ser riktigt lovande ut.

Nio nya Storsjöspelsrekord sattes, varav tre i slägga. Allra bäst var kanske Strömsunds Linn Jonsson – med hela 49.25 i F 17. Hon kan i alla fall inte klaga på sparringen. Klubbkompisen Mallin Johansson pressade henne och var tvåa på 48.69.

Mer läsning

Annons