Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordkubb i Kälen

Det bor inte ens tjugo personer i Kälen i Bodsjöbygden. I lördags samlades 520 personer där för att spela kubb.

I lördags blev det deltagarrekord i Kälens kubbturnering, som funnits i över tio år. Sammanlagt 77 lag och 520 spelare kastade om vinsten. Arrangörerna räknar med att det totalt var ungefär 700 personer som tog sig till byn för att ta del av kubbfesten.

– Det är väldigt stort, det är inte så många event som drar så här många till en så liten by, säger Annica Wilhelmsson, en av arrangörerna. Hon är också en av de knappt 20 personerna som är bosatta i Kälen.

På förmiddagen drog gruppspelen i gång och framåt kvällen kunde finalen gå av stapeln. Det blev ett lag från Ocksjön som vann och fick ta en liten förgylld kubbpjäs med sig hem. Dessutom får de sitt namn ingraverat i den stora kubben som står som prydnad i Kälen.

Annica Wilhelmsson berättar att det är många som undrar hur de får ett sådant stor arrangemang att funka så bra i en så liten by. Hon brukar svara att det handlar om det ideella arrangemanget.

– Sedan är vi ju beroende av att folk tycker att det är kul, men det verkar de göra fortfarande, säger hon.

Kälenborna hade förberett och jobbat hela veckan inför kubbturneringen och Annica Wilhelmsson börjar redan ladda inför nästa år.

– Men det brukar snurra på bra, alla vet vad de ska göra och allt brukar falla på plats fort, säger hon.