Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordläge på Storsjöbadet

Elitsimmare som Petra Granlund, Michel Coleman och Johannes Skagius har fungerat som en magnet inför helgens Scandic Syd Cup på Storsjöbadet i Östersund.

– Vi hade trott på 1300 starter men till slut blev det 2000, säger Mikael Martinsson ordförande i simklubben Ägir.

Det kan låta som ett billigt skämt. Men ovanstående trio som på meritlistan har EM medaljer av alla valörer, deltagande i VM och OS och svenska rekord har inneburit rejäla ringar på vattnet.

– Visst är det så att de här tre namnen lockat andra elitsimmare och konkurrensen blir sagolikt bra. Hela Södertörns SS elitgrupp kommer hit förutom ett antal mycket bra norska simmare. Det är mycket möjligt att vi får se putsningar av svenska rekord under helgen, säger Martinsson och fortsätter.

– Vi har satsat lite mer målmedvetet för att växa och bli vassare och arrangera bra tävlingar. Det har uppenbarligen fallit i god jord och det känns extra roligt att kunna bjuda vår egna simmare på så här fina startfält.

Martinsson menar också att Östersunds mitt-i-Sverige-läge och att Scandic Syd Cup som tävling ligger bra till i tävlingskalendern är faktorer som haft betydelse när det gäller det stora intresset.

Helgens antal deltagare innebär rekordsiffror för Ägir och med 300 simmare från åtta, nioåringar upp till seniornivå inom Storsjöbadets väggar innebär det också en utmaning för klubben som arrangörer.

– Vi känns det lite nervöst som arrangör. Att vi har bara sex banor innebär att det kommer att bli ett högt tempo på tävlingarna och därmed extra press på våra funktionärer.

– Det är skillnad på sex och åtta banor och med det senare alternativet hade det blivit ett klart lugnare tävlingstempo, säger Martinsson.

Men han litar till hundra procent på de 20 utbildade tävlingsfunktionärerna och alla andra som ska se till att den övriga logistiken runt omkring ska fungera så smärtfritt som möjligt.

– Det här är också ett utmärkt tillfälle att få se eliten live och det utan att behöva betala någon entrépeng, avrundar Mikael Martisson.