Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordmånga åkte Duvedsrajden

Små barn och elit-idrottsmän. Alla platsar i Duvedsrajden som i år lockade rekordmånga deltagare.

Duvedsrajden, som arrangeras av Duveds IF, fick i år rekordmånga deltagare. I fjol kom 288 personer i mål och i år klöv 428 mållinjen.

Klubben har valt att satsa på bredden, alla ska kunna vara med. Därför dras tävlingsbanorna så att den passar ung som gammal. De tävlande kör på flack terräng, Åresjöns is är tävlingsarenan. De vuxna får åka en mil med start i Duved och målgång på Åresjöns strand i Åre. De allra yngsta deltar utan tidtagning och kör en slinga som är 800 meter lång. De lite äldre barnen får tolka efter skoter över Åresjön till banans start och deras sträcka är tre kilometer lång. Även de som kör med hundar får vara med.

– Det var så många hundägare som frågade om inte de fick vara med, förklarar Björn Jonsson från Duveds IF.

Att tävlingen blivit så populär beror på flera saker, menar Björn. Att bjuda på gratis bad på Holiday Club lockar många. Dessutom är tävlingen förlagd till den sista sportlovshelgen.

– Det passar många och givetvis passar det bra för funktionärerna.

Duvedsrajden fick även med ett par skidstjärnor i år, flerfaldiga Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd och VM-åkaren Daniel Rickardsson från Hudiksvall fanns med på startlistorna.

– De har anmält sig utan att vi har pratat med dem, det var roligt så klart, säger Björn Jonsson.