Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordmånga supportrar väntas – så ser säkerhetsläget ut inför matchen mot Djurgården

1000-1200 djurgårdssupportrar förväntas kunna dyka upp på Jämtkraft Arena under lördagen, flest bortasupportrar den här säsongen. ÖFK:s säkerhetsansvarige, Joakim Jansson, säger att det finns en bra säkerhetsberedskap.

LÄS OCKSÅ: Speciell match för Stefan Karlsson när ÖFK tar emot Djurgården: "Det är kompisar jag kommer sparka ner"

– Vi tror att det kommer att bli en fantastisk inramning och vi tycker att det ska bli jättekul med så många tillresta supportrar. Det är det största bortaföljet vi har haft hittills den här säsongen, säger Joakim Jansson.

Senast ett stort stockholmslag, AIK, var på besök inträffade en del oroligheter på bortaläktaren. Trots att Joakim Jansson inte förväntar sig något liknande den här gången, säger han samtidigt att man alltid måste vara redo för det värsta.

– Beredd måste vi alltid vara. Vi jobbar med människor och människor kan ta dumma beslut ibland.

Att slussa supportrar till arenan är inte heller någonting som Joakim Jansson förväntar sig bli nödvändigt, utan han tror att både stockholmare och östersundare kan samsas om gatorna innan match. Han säger också att en del djurgårdare troligen kommer att marschera genom staden, medan andra kanske använder sig av stadsbussarna för ta sig till matchen.

På grund av det stora trycket inför matchen har man dock valt att göra vissa ändringar vid arenan. Det kommer inte att vara något insläpp från den västra entrén, det vill säga, den som vetter mot Störsjön. Ytan utanför den ska nämligen användas som parkering för de supportrar som tagit bilen från Stockholm. De som vill ta sig till läktaren "Norra stå", där östersundsklacken håller till, får i stället ta sig in från den östra långsidan. Där kommer alla entréer att stå öppna under dagen.

Efter händelsen i Jönköping i måndags, där en supporter sprang in på planen och attackerade ÖFK:s målvakt Aly Keita, restes många frågor om säkerheten kring den matchen. Joakim Jansson menar dock att inga speciella åtgärder kommer genomföras bara av den anledningen. Man hade redan från början tillsatt mer personal för matchen mot Djurgården.

– Den här matchen har betydligt mer publik än matchen mot Jönköping, och är av ett annat planeringsprogram från Svenska Fotbollförbundet, säger han.

Inte heller supporterklubben Falkarnas ordförande, Joakim Castberg, förväntar sig något bråk. Han hoppas att djurgårdssupportrarna, de så kallade "Järnkaminerna" och östersundare kan samsas och må gott inför matchen. Att något liknande skulle hända nu som under matchen mot Jönköping är inget att funderar på. Något kan alltid hända, menar han, men det går inte att oroa sig för sådant.

– Vi vill bara ha en jäkligt bra match, säger han.

----

Läs mer:

Uppsnack inför ÖFK–Djurgården

Fotbollspuls: Lövholm om skandalmatchen – "Hur mäter man sympati för ett lag?"

Eftersnack ÖFK–Djurgården