Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordmångamatcher på Vårträffen

Rutinen fällde avgörandet när Sara Svedin, Ås, vann damernas Elit-klass i Vårträffen.
– Jag är väldigt nöjd med spelet, jag är nästan imponerad av mig själv, säger hon.

34-åringen gjorde i höstas comeback vid bordtennisbordet efter sju års uppehåll, bland annat för barnafödande. Sara Svedin spelar med Ås:s damlag i serien och i söndags knep hon en härlig seger vid Vårträffen i Östersunds sporthall. I finalen av damernas Elit-klass mötte hon Felicia Ohlsson, Örån, och vann med 3–1 i set.

ganska mycket så jag var inte så pigg. Men det gick lite lättare än jag trodde. Det känns väldigt bra att man inte har tappat allt under de åren man var borta, säger Sara Svedin som var flera år äldre än sina konkurrenter:

– Jag tror att man har lite att vinna på mer rutin och järnvilja.

Det blev en härlig helg för Svedin som också knep en seger i Damer 2-klassen.

– Det var riktigt skönt, jag har gått med ett leende på läpparna hela dagen. Det gick över förväntan.

Pontus Edman, Häggenås, nådde längst bland länsspelarna i herrarnas Elit-klass med sin tredjeplats. Edman vann sedan Herrar 1-klassen och Herrar juniorer 20.

Totalt blev det 13 länssegrar vid Vårträffen och Ås dominerade med nio utav dem.

Den 53:e upplagan av Vårträffen lockade 250 deltagare som spelade 1 013 matcher. Det är första gången på nästan 15 år som antalet matcher överstiger 1 000 i antalet vid en tävling i Jämtland/Härjedalen. Deltagarna kom från olika håll i Sverige samt Norge.