Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordtravaren Triton Sund trivs i Sverige

I fjol satte Triton Sund rekord genom att ta tio segrar på V75. I årets första start i Sverige blev det seger direkt i uttagningen till Olympiatravet.

– Jag tror han kan få ett lika bra år igen, sade tränaren Stefan Hultman.

Örjan Kihlström satt i sulkyn och han visade sedvanlig kyla. Runt sista kurvan satt Kihlström bara och tittade bakåt för att hålla koll på Adams Hall och de övriga hästarna som var på väg ute i tredjespår. Ledaren Turnaround brydde han sig inte om.

– Näe, jag tyckte nog att vi redan hade slagit honom. Då var det lite svårare att bedöma hur mycket dom andra hade kvar men samtidigt kändes Triton Sund så stark och jag var nog inte så orolig, sade Kihlström.

In på upploppet lättade Kihlström lite på tömmarna och Triton Sund stack ifrån till en rätt så enkel seger på starka 1.13,2.

– Det såg ut att finnas en hel del krafter kvar också, sade Hultman som dock inte var helt nöjd.

– Nej, Triton Sund var inte så spänstig och travade inte som bäst i dag. Nästa gång får vi ta bort bootsen på framhovarna och med ett lopp i kroppen ska han vara ännu bättre nästa gång.

finalen i Olympiatravet om tre veckor på Åbytravet. Där kommer Triton Sund med all säkerhet att tillhöra en av favoriterna.

Triton Sund provade lyckan i Frankrike i vintras men det blev galopp i Prix d’Amerique och i Prix de France räckte han inte till.

– Det blir ingen fler resa till Frankrike för Triton Sund. Han trivs inte med startsystemet på Vincennes, han stressar upp sig och det blir bara fel, berättade Hultman.

– Det finns väldigt många fina lopp hemma också, framför allt över medeldistans. Möjligen provar vi honom i Harper Hanovers på Solvalla under Elitloppshelgen, han går rätt bra över tre varv också.

ställde till med omgångens största skräll när han vann V75-5 med Brokkur T.Y.C. Under det första varvet låg ekipaget i tredjepar invändigt. På sista långsidan kunde Kihlström smyga upp i rygg på ledande Voodo Hornline och i början av upploppet kom luckan perfekt.

– Ibland har man tur och det kunde inte ha löst sig bättre. Men hästen gick bra och avgjorde utan större problem, sade Kihlström.

Övriga skrällar på Jägersro var Jack Z/Rickard Alderborg till vinnaroddset 25,28 och Trotting Princess/Torbjörn Jansson som vann till 24,71. Det innebar att utdelningen för sju rätt på V75 blev hela 1 142 601 kr.