Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Religion ska inte styra slakten

/

Annons

Europaparlamentet beslutade nyligen att samtliga länder i Unionen måste legalisera religiös ritualslakt på obedövade djur. Slaktmetoden, som framförallt tillämpas av bokstavstroende muslimer och judar, innebär att djuret, utan föregående bedövning, får halsen avskuren och sedan lämnas att förblöda till döds, vilket ibland kan ta flera minuter.

Sverige är i dag ett av få länder som inte tillåter halal- och kosherslakt, utan bedövning, och Sveriges veterinärförbund avråder bestämt från metoden, som skapar stort onödigt lidande för djuren.

Om ministerrådet vid sitt sammanträde i juni fastställer parlamentets beslut, så måste dock den svenska djurskyddslagstiftningen ändras.

Vi i Sverige ska naturligtvis inte acceptera att människor i sina vidskepligheter kräver att få ändra på de etiska och moraliska lagar och regler som vi skapat. Religiösa fundamentalister ska inte få en chans att importera sina enfaldiga ritualer till vårt sekulära samhälle.

De inskränkta religionerna som sätter etik och moral åt sidan för primitiva religiösa vanföreställningar kan och bör bekämpas.

Jag är ateist men också antiteist. Jag anser att religionerna i synnerhet judendom, kristendom och islam bör motarbetas. Allt för människans sunda intellektuella utveckling.

Dumheter och naiva vanföreställningar har aldrig lett något samhälle framåt.

Om ministerrådet tar detta beslut saknas legitimitet i vårt land och ska därför inte respekteras.

Det finns nämligen moraliska aspekter som väger tyngre än EU:s ministerråd och regler i de ondskefulla religionerna som jag nyss nämnde. (Kristendomen har inte dessa perversiteter i sin agenda, men motarbetar dem inte heller)

Mer läsning

Annons