Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Religionen går före sunt förnuft

Hörde nyligen som en barnmorska under utbildning som inte fick en utlovad anställning då hon sagt att hon inte kan medverka till abort på grund av sin religion, inte ens ge abortpiller till patienten.

Annons

Landstinget, som ansåg att det ingick i arbetsuppgifterna, ville då inte anställa barnmorskan, varpå hon anmälde landstinget för religionsdiskriminering.

Vän av ordning undrar varför man ens söker sig till ett yrke där problematiska situationer kan uppkomma. Som om en muslim skulle vilja arbeta med grisuppfödning.

Min uppfattning är att arbetsgivaren leder och fördelar arbetet enligt 1938 års Saltsjöbadsöverenskommelse. Detta fall är uppenbart arbetsvägran och grund för uppsägning. Det är ju inte så att landstinget krävt att barnmorskan ska städa toaletter eller annat som inte hör till yrkesrollen.

Men det kanske är så att Sverige blivit så politiskt korrekt att all form av religionstolkning går före sunt förnuft och ibland även svensk lag. Så varför inte ställa detta på sin spets och vägra helgarbete helt:

Tredje Mosebok 23:3 säger till exempel. "Sex dagar får arbete utföras, men på den sjunde dagen är det sabbat, en sabbatsvila för helig sammankomst, och då får ni inte utföra något arbete. Det är en Herrens sabbat, var ni än bor".

Veckoräkning börjar med söndagen varför lördagen blir den sjunde dagen. Vid senare tolkning av Bibeln och för att samordna med lokala traditioner så utsågs söndagen till vilodagen.

Skulle min arbetsgivare kräva att jag ska jobba helg så borde jag, med hänvisning till tidigare rättsfall och min tro, kunna anmäla till diskrimineringsombudsmannen och få ut 30 000–60 000 kronor i ersättning.

Per Edström, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel