Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rena mörkret på Ragundas kommunfullmäktige

Annons

Det är inte längre skymning i det kommunalpolitiska livet i Ragunda. Det är rena mörkret!

Jag har under nära 25 år suttit av en enorm mängd kommunfullmäktigesammanträden. Men sämre tillställning än den som bjöds i onsdagskväll (23 april) har jag aldrig upplevt.

Grundläggande och elementära kunskaper i mötesteknik var stundvis på en förfärande och låg nivå. Dock må jag ge ett litet berömmande till inkastade vice, vice kf-ordförande, Lisbeth Borefors, som efter några inledande rutinärenden öppet erkände sina kunskapsbrister, knackade försynt och sa: ”Jag kan inte! Mötes ajourneras!  Lundqvist kommer! ” (Han är ordinarie fullmäktigeordförande).

Då blev det kafferast.

Om andra aktörer skulle ha varit  lika modiga som Borefors skulle mycket ha vunnits. Nu var, och är, det inte så. Och i intet av de otaliga inlägg som serverades av den kommunale ledaren, kommunalrådet Elisabet Yngström, kunde man förstå ett dugg av vad hon sa.

Hon har en helt underbar debatteknik. Man får känslan av att hon alltid säger det ena, menar det andra och tror, för det tredje, att ”det där lät verkligt påläst och bra”.  En snabbenkät bland närsittande åhörare visade att jag inte var ensam om att ha svårt att hänga med i de yngströmska yttringarna. Hur länge ska Ragundaborna behöva plågas av hennes regentskap?

Revisorernas  anmärkningar gällande 2008 års redovisning var vass. Risken för att ansvarsfriheten höll på att drabbas av en rejäl törn svävade över sammankomsten när berättelsens slutkläm klart och skärpt föredrogs av Vidar Lind, en av de fem tillsatta granskarna.

Det var nog mer än en som drog en suck av lättnad när frihetsorden gällande förvaltningen lästes upp.

Mer läsning

Annons