Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rena pampfasonerna

Annons

Kommunfullmäktige utfärdade så sent som 29 april ett nytt ägardirektiv för Östersundshem men lämnade bolagsordningen från 2011 orörd.

Jag tror knappast att ett nytt ägardirektiv är lösningen på Östersundshems problem. I stället borde styrelsen omgående bytas ut eftersom den helt enkelt struntat i rådande regelverk gällande kommunala bolag.

Det finns ett antal särregleringar som både indirekt och direkt påverkar ett kommunalt bostadsföretags ställning. Syftet med särregler är att kommunalrättsliga och aktiebolagsrättsliga regelverken kompletterar varandra och återspeglas i ägardirektiv och bolagsordning.

I den nu aktuella affären verkar allt gått snett, och därför väcks frågan om kommunfullmäktige gett bolaget rätt direktiv?

Styrelseordförande Tord Andnors framträdande och attityd i media gällande kritiken av 127 miljonersaffären är rena pampfasoner som inte borde rymmas inom en modern kommunkoncern.

Man kan heller inte bortse ifrån att styrelsen agerat illojalt mot ägarna (kommuninvånarna) när den konsekvent motsätter sig en oberoende värdering som kunnat bringa klarhet. Ett beslut som enbart späder på politikerföraktet och som tyvärr påverkar alla oarvoderade fritidspolitikers vardag.

Hans Wessén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel