Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik på ledare: Bengardhyllning gör mig förbannad

När jag slår upp ÖP (C?) och läser den nye ledarskribentens devota hyllning av Terese Bengard som ensam tillskrivs äran för den glädjande klättring som Ragunda kommun gjort i näringslivsrankingen.

Annons

Varför förbannad? Därför att framgången tillskrivs en enda politiker!

Inte ett ord om Mikael Westin (C), en av de eldsjälar och drivande politiker som ledarskribenten saknar och hans mångåriga engagemang och arbete med näringslivsfrågorna – ett arbete som han drivit tillsammans med Terese och andra politiker för kommunens bästa.

Äras dom som äras bör!

Inför valet 2010 deklarerade Centerpartiet att samarbete för kommunens bästa går före egna politiska utspel – en inställning som blev ett måste efter valet för ett minoritetsparti. Men det syns inte utåt och ger inga rubriker.

Kanske därför som ledarskribenten inte vet att det finns drivande politiker, eldsjälar och utmanare om makten i Ragunda??

Generaliseringar om trötta respektive drivande politiker, lång delaktighet framför nya friska tag, somliga (som jag själv) måste ta ett steg tillbaka och så vidare får jag finna mig i.

Men det får väl bli efter valet 2018 – partiet och medlemmarna har ju placerat mig på andra plats. Men jag hoppas väljarna kryssar fram de unga på listan!!

Göran Boström (C)

Persson svarar på kritiken

Marcus Persson svarar: Östersunds-postens har en centerpartistisk ledarsida. Med det kommer inga garanterade ovationer och omnämnanden kring C-politiker i länet. Ett ledarstick har ett begränsat utrymme som i det här fallet tillägnades Bengard - även om hon inte varit ensam i sitt arbete för att utveckla kommunen. I en kommun finns självfallet även andra involverade. Politiker och tjänstemän, men ledarskapet står Bengard (S) för i egenskap av kommunstyrelsens ordförande.

I valet 2010 fick Socialdemokraterna varannan röst i kommunen. Tillsammans får Centerpartiet och Allians för Ragunda drygt 30 procent av rösterna. Min bedömning är att en stark utmanare om makten saknas i Ragunda kommun och därför är det mycket osannolikt att Socialdemokraterna förlorar makten efter årets kommunval.

Slutligen – ett viktigt förtydligande. Om en politiker är trött eller drivande har ingenting med ålder att göra. Att vara ung i politiken är ingen garanti mot lathet.

Marcus Persson