Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: Wången blir kvar

Marcus Persson listar i fredagens ledare tio åtgärder som slår emot landsbygden vad gäller den nyligen presenterade budgetpropositionen. En av dessa bär rubriken Wången kvar?

Med anledning av detta vill jag göra en rättelse. Först och främst, den eventuella neddragningen av medel till hippologutbildningen kommer inte att påverka Wångens existens. Orsaken till detta är dels att vi bara svarar för en mindre del av den totala hippologutbildningen (våra systeranläggningar Strömsholm och Flyinge har större antal platser och elever) samt att hippologutbildningen i sig endast är en del av alla Wångens utbildningar och verksamhet.

Att sedan en ev. neddragning av medel till hippologutbildningen skulle påverka utbildningens kvalitet (fick för övrigt högsta betyg av Universitetskanslerämbetet tidigare under året) råder det inget tvivel om, men vi för (via vår paraplyorganisation Hästnäringens nationella stiftelse) en dialog med regering och landsbygdsdepartementet, som vi hoppas och tror utmynnar i att finansieringen blir oförändrad.

Att genomföra en riktad nedskärning mot en utbildning där 85 % efter examen får arbete i näringen känns minst sagt märkligt, och rör sig förhoppningsvis bara om ett missförstånd. Sedan delar vi Marcus Perssons oro över finansieringen av hippologutbildningen, men det är helt annan sak.

Johan Sundberg

VD

Wången AB

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel