Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Republicans avgjorde sent i premiären

0–0 i tre perioder. Sedan snodde Jamtland Republicans åt sig en skrällseger i den amerikanska fotbollens division 1-premiär.

Det blev 21–7 borta mot Örebro till slut och tränare Fredrik Åström var naturligtvis lättad:

– Oerhört skönt att få börja med en seger, allra helst med tanke på att vi är nykomlingar i serien. Men vi har mycket att jobba på när det gäller vissa delar i spelet.

Defensiven var Republicans styrka genom hela matchen och en starkt bidragande orsak till att det stod 0–0 efter tre spelade perioder. Jamtland stoppade Örebros poängförsök effektivt på egen planhalva, men slarvade å andra sidan stort i sitt eget anfallsspel.

– 0–0 i halvtid var ett ganska logiskt resultat, men tredje perioden var riktigt dålig från vår sida. Vi fick vara glada att vi hängde med så långt i matchen.

överraskande då att Republicans till slut klev fram och avgjorde. Tobias King och Olof Flemström gav först Jamtland ledningen med en touchdown och efterföljande extrapoäng. Örebro kontrade direkt med att kasta in en oberäknelig juniorquarterback och kvitterade till 7–7.

– Det var första gången på hela matchen som vi inte lyckades kontrollera deras anfallsspel, förklarar Fredrik Åström som dock andades lättare när Fredrik Isaksson ordnade 7–14 efter ytterligare en touchdown.

– Då var det två minuter kvar, och med 20 sekunder kvar att spela avgjorde Tobias King med en touchdown efter en interception (Jamtland bröt ett uppspel innan bollen träffat gräset).

Poäng, Jamtland: Tobias King 12, Fredrik Isaksson 6, Olof Flemström 3.