Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Republicans fina svit sprack

Jamtland ­Republicans segersvit sprack efter två raka vinster i division 1.
Uppsala blev för svåra i den tidiga seriefinalen.

Annons

Slutresultatet 24–13 beskrev styrkeförhållandet mellan lagen ganska bra för dagen, enligt Republicans tränare Fredrik Åström:

– Det var en ganska jämn match, där Uppsala främst hade sina kvaliteter i offensiven. Men vi började bättre än i de två tidigare matcherna och stoppade dem direkt med ett högt tempo i försvarsspelet.

också ledningen med 0–7 i första quartern efter ett springspel av Robert Bakke-King. Robin Lindgren gav Republicans extrapoängen.

– I andra quartern hade vi marginalerna emot oss. Dessutom gav vi Uppsala bra lägen, som till exempel när vi skulle sparka bollen från första yardlinjen och bara kom tio yards framåt. Då gjorde de en touchdown på tredje eller fjärde försöket och kvitterade till 7–7.

sedan åt fram till 16–13 i slutet av tredje quartern. Avgörandet kom i början av den fjärde, efter ett längre ställningskrig.

– Ja, Uppsala gjorde ett riktigt bra spel och avancerade 45 yards innan de kunde göra en touchdown fram till 24–13. Därefter försökte vi resa oss igen, men hotade aldrig på riktigt allvar, förklarar Fredrik Åström.

Bäst i Republicans den här gången var quarterbacken Joseph Färdeman, som också svarade för en av lagets touchdowns i matchen. Hela försvarslinjen med Thomas Espemo förtjänar också överbetyg.

Nästa helg väntar ännu en bortaresa för Jamtland. Ett dubbelmöte i Skåne står på schemat med Ystad och Kristianstad som motståndare.

24–13 (10–7)

Poäng, Jamtland: Robert Bakke-King 6, Joseph Färdeman 6, Robin Lindgren

Mer läsning

Annons