Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Respekt en bristvara

Annons

Socialdemokraterna ska satsa 2 miljarder kronor för att anställa 4 000 fler lärare i skolan.

Detta samtidigt som man i många kommuner skriker efter behöriga lärare.

Detta samtidigt som ungdomarna inte vill gå lärarutbildningen eftersom de har tolv års egna bittra erfarenheter av hur lärarna förnedras i skolan.

I ett klassrum med fri rörlighet går det inte att bedriva undervisning. I ett klassrum med fri konversation går det heller inte att bedriva undervisning.

Det måste vara läraren som bestämmer hur det ska vara i en skolsal och eleverna måste rätta sig efter det. Ordning och reda har alltid varit nyckelord för att bedriva framgångsrik pedagogik. Det är trots allt lärarens arbetsmiljö vi talar om.

Här har föräldrarna en stor och viktig uppgift att redan i hemmet förbereda barnen på hur man uppträder ute i skol- respektive arbetslivet.

Där hjälper det inte, Stefan Löfven (S), att pytsa ut några miljarder kronor. Det hjälper heller inte, Jan Björklund (FP), att höja inträdeskraven för lärarstudenter eller att höja lönerna för redan utexaminerade lärare. Arbetsmiljösituationen för lärare är helt enkelt ohållbar.

Att bemöta människor med respekt har blivit en bristvara i Sverige. Vi vuxna måste föregå med gott exempel.

Vi måste vara tydliga och sätta gränser och inte ha överseende med barns och ungdomars vulgära och onyanserade uppträdande.

Ingegerd Bergwall

Hålland, Undersåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel