Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Restaurang bjöd flyktingbarn på julbord

Hallå där... Sophia Chougui-Eriksson, som i fem år drivit Restaurang Arctura i Östersund och som härom kvällen bjöd ensamkommande flyktingbarn på julbord.

– Det var 29 som kom och de fick den bästa utsikten och vi bjöd på allt. Det var så lyckat, som det brukar bli när det är mångkulturellt.

Vad fick ni för reaktioner?

– De var så nöjda och lyckliga. De njöt av det här.

Vad på julbordet var populärast?

– Fiskrätterna. Eftersom de inte äter griskött så åt de mycket fisk. Det var nog sillarna som var mest populära. Och vegetarisk paj.

Hur kommer det sig att du gjorde det här?

– Redan ifjol fick jag tanken att jag ville göra något för en utsatt grupp människor, men visste inte riktigt vad. I år kom jag på att de ensamkommande flyktingbarnen skulle bli bjudna på julbord. Det kändes jättebra att göra det här.

I vår startar Sophia Chougui-Eriksson och maken, Johan Eriksson, bed & breakfast på franska rivieran. De fortsätter att äga företaget som driver Arctura och ny vd blir Niklas Juntti.