Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Restaurang i Åre i konkurs

Bolaget som äger restaurangen Twins i Åre har gått i konkurs. Enligt vd Leif Lindquist är vikande beläggning orsaken, sammanlagt berörs två anställda.

– Det känns skit, säger han.

Annons

Bolaget heter LB's i Åre AB och försattes i konkurs i dag på eget initiativ. Leif Lindqvist säger att de har försökt att driva restaurangen Twins så gott det går men att det inte har fungerat de senaste åren.

– Vi har dels haft en lågkonjunktur och dels så har beläggningen varit för dålig, säger han.

Enligt Leif Lindquist har bolaget minskat sin omsättning med en miljon per år de senaste två åren. Han säger att vintermånaderna ofta går bra men att resten av året är desto svårare att få verksamheten att gå ihop.

– Vi har samtidigt en hyra som är väldigt hög och då fungerar det inte, säger Leif Lindquist och fortsätter:

– Jag känner en stor sorg för att vi har gått i konkurs men jag känner inte att det fanns en annan lösning. Det känns skit just nu, säger han.

Enligt bolagets balansrapport är tillgångarna 136 706 kronor. Samtidigt är det egna kapitalet och skulden 1 563 402 kronor.

Konkursförvaltaren Cilla Lindahl ska träffa representanter för bolaget denna vecka.

– Jag ska se till att få en bra bild av bolaget och konkursboet. Planen är att så småningom hitta en köpare. Jag tror säkert att det finns ett intresse, säger hon.

Leif Lindquist hoppas på att det ska dyka upp en köpare till restaurangen.

– Jag ser gärna någon yngre person som kan göra något nytt och trendigt med lokalen, säger han.