Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Restaurang och café ska dra folk till Centralpalatset

I fredags kom starttillståndet och om några dagar rullar byggkranen in.

Centralpalatset börjar i detta nu att resa sig ur askan. 100 procent Östersund kan i dag berätta hur fastighetsägaren Diös vill fylla huset med liv och rörelse.

Förutom att bygga 24 lägenheter och butiksytor planerar nämligen Diös att skapa restauranglokaler på nedre plan, och även ett café i anslutning till affärerna ovan jord. Det är åtminstone vad projektledaren Henric Kindblom sitter och skissar på just nu.

– Det är inte helt klart ännu, men förhoppningen är alltså att erbjuda en restaurang på plan 100, som vi kallar det. Dessutom är vi på gång att göra klart med Coffehouse, som vi tänkte placera i anslutning till Lindex, som vi naturligtvis vill ha tillbaka som hyresgäst. Det är ju dunderviktigt vilket innehåll vi fyller Centralpalatset med, och vi tror på att skapa mötesplatser, berättar Henric Kindblom.

Barberaren 7, som fastigheten heter, ska ha sju plan, fördelat på tre våningar handel och fyra våningar bostäder. Efter ett långt och komplicerat rivningsarbete kan nu byggherren lägga kraft på att börja bygga uppåt, i stället för att gräva nedåt. Det nya Centralpalatset ska stå färdigt hösten 2015 och prislappen för projektet kommer att landa omkring 150 miljoner.

– Det är otroligt mycket detaljer som vi sitter och förhandlar om nu, men det känns skönt att komma i gång med byggandet på allvar. Det har tagit tid att fylla igen marken, eftersom det ligger ett lager med besvärlig svällskiffer här i Östersund. Det är inte billigt att bygga ska du veta, speciellt inte eftersom det tillkommer en moms på 25 procent nu för tiden, säger Henric Kindblom.

Först ut att formas är alltså nedre plan, där restauranger troligtvis ska husera. Tanken är sedan att Lindex ska få breda ut sig över två plan, och att caféverksamheten ska integreras med den övriga handeln.

– Vi vill bidra till att dra folk till centrum och då måste man hitta rätt flöde inne i butikerna, och Coffehouse har ett bra koncept för det. Jag tror att det här kommer att bli riktigt bra, säger en optimistisk Henric Kindblom.

Artikeln kommer från 100% Östersund.