Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Restaurangerna anställer i alla fall

Socialdemokraterna säger sig hata arbetslösheten. Problemet är att jobben försvinner om sossarna vinner valet i september och kan bilda regering med Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Vid en valseger dubbleras nämligen momsen för den bransch som är bäst på att anställa ungdomar.

Annons

Efter regeringens sänkning av restaurangmomsen har över 100 jobb tillkommit i Jämtlands län.

Det första jobbet återfinns för många unga inom restaurangbranschen. Branschen är ett utmärkt "första steg" in på arbetsmarknaden då arbetsuppgifterna inte kräver större förkunskaper eller erfarenhet.

Hade det inte varit för arbetsgivare som McDonalds och andra restaurangägare då hade färre ungdomar haft ett jobb att gå till i dag.

Med tanke på branschens betydelse är det väldigt svårt att förstå varför Socialdemokraterna principfast väljer att förminska restaurangägarna genom att raljant kalla restaurangmoms för krogmoms. Det kan knappast vara företagen som är Stefan Löfvens motståndare i höstens val.

Det är sunt bondförnuft att jobb försvinner om kostnaderna ökar. Att anställa kostar pengar, pengar som plötsligt försvinner med en skattehöjning.

Stefan Löfven borde lyssna till sitt närstående fackförbund, Hotell- och restaurangfacket som är kritisk till en höjning av restaurangmomsen.

I dag var en röd dag i dubbel bemärkelse, arbetarrörelsens högtidsdag den 1 maj. Det hade varit ett utmärkt tillfälle för Socialdemokraterna att göra ett omtag i sin jobbpolitik och backa från kravet på en höjd restaurangmoms.