Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Retrohemmet på Södermalm drar över 6000 följare på Instagram

Södra Allén kantas av radhus i gult och rött, byggda i slutet av 40-talet. I ett av hemmen bor Elin Lindstöm alias @elinspringer som på kort tid har fått över 6 000 följare på Instagram.
Hennes bilder på familjens loppisfynd blandas med konstnärliga inslag.

Allt började för 15 år sedan när Elin studerade och intresset för inredning spirade. För att skapa sitt hem med tunn plånbok var loppisar räddningen.

– Både jag och Anton gillar att åka iväg på loppisrundor där vi både söker efter vissa saker men även har ett öppet sinne för fynd, säger Elin.

I det lilla tidstypiska 50-tals köket lyser en röd bumling över matbordet med perstorpsskiva.

Ena väggen har öppna hyllplan, där står väl valda delar ur serviser från kända porslinsfabriker som Gustavsberg och Gefle. Berså är ett märke som hon spanat på länge och köpt så fort hon tyckt att priset varit rätt.

– De koppar jag känner mest för är de här, säger Elin och tar fram ett par stycken och visar.

– Formen och känslan är rätt för att dricka kaffe i, men egentligen är det tekoppar, berättar hon.

På lördagsmorgnar trivs familjen som bäst i favoritrummet utan tv. Här får de utlopp för både umgänge och pyssel. Det är då Elin väljer en av de vackra kopparna, fyller den med kaffe och myser ner i soffan. Radion är inställd på P4 och livet är lugnt och behagligt med en ledig dag. Då har Elin tid att ta bilder till Instagram. Flödet scrollas igenom för att få inspiration av de hon följer. Det är det lugnet som är hennes signum på Instagram med vackra stilleben och några valda platser som återkommer men med variation.

– Mina tre stora favoriter är @stinainreder, @mariadesignstudio och @bloggaibagis. Instagram är mycket bättre än inredningsmagasin tycker jag, säger Elin.

Elin startade en blogg när hon bestämde sig för att komma i form efter andra barnet. Målet var att klara ett maraton efter ett års träning – vilket hon klarade. Bloggen fick heta Elinspringer och namnet har hängt med över till instagram. Många tror att det är hennes efternamn och att maken är Amerikansk. Men så är inte fallet, sambon Anton och Elin har hållit ihop halva livet och valde att flytta från Skellefteå för ett arbete på en skola i Timrå. I dag är hon lärarinna på NTI gymnasiet och älskar sitt jobb.

Instagramkontot var från början ett sätt att berätta i bild för släkten i norr om vad som hände i livet. Men allt eftersom märkte Elin att hon fick bra respons på stilleben och bilder från deras hem. Nu är det nästan bara inredning och familjen finns med på ett litet hörn. Följarskaran steg snabbt och intresset för foto och inredning kunde få blomma ut.

– Jag hittar ett lugn och får inspiration av att instagramma, det är roligt. Och det bästa är att det har öppnat dörrar till nya vänskaper och möten med människor.

En japansk modetidning har varit hemma hos dem och gjort både reportage och filmklipp.

– Det handlade om förvaring och de tittade i alla sockerlådor där jag inte har någon ordning alls, berättar Elin och skrattar.

Varje vecka tar hon med familjen på en runda, både Timrås och Sundsvalls Erikshjälpen ska besökas. Barnen tyckte det var roligt förr. Nu får de muta dem med lekland i Birsta.

– Det ligger på vägen, så det är en helt okej kompromiss, även om det inte är mitt favoritställe, säger Elin.

Elins bästa tips för att kunna fynda på loppis är att vara där när loppisen öppnar, helst lite före.

– Var öppen för vad som finns och tveka inte om du ser något du gillar. Än lever hoppet om att jag ska hitta en pinnsoffa, säger Elin.

Kanske nästa gång...