Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Retsler först ut hos Bolin

Oetablerade konstnärer tar plats i Lars Bolin Gallerys källare under samlingsnamnet "Turning Point". Först ut är Gustav Retsler.

– Det känns jätteroligt, ska bli kul att få visa upp dem, säger han.

Utställningen består av målningar med enfärgade bakgrunder i akryl och blommor samt och olika figurer ritade med tusch. Figurerna, som ofta är änglalika kvinnofigurer har han målat länge, medan blommorna är relativt nya.

– Min syster skulle på bröllop och hade ingen bra bröllopspresent till sin bästa väninna, så då gjorde jag en blomma och det visade sig att den blev väldigt populär på bröllopet, så jag slängde ihop ett gäng, säger Gustav Retsler som är föräldraledig och målar på fritiden.

Han hoppas att utställningen ska ge konstnärskapet en knuff framåt.

– Jag hoppas att det blir uppmärksammat och att det rullar på med andra grejor, säger han.

Galleristen Lars Bolin startade "Turning Point" eftersom han fick så mycket förfrågningar av många unga och oetablerade som vill ställa ut.

– Jag vill kunna ge människor som i framtiden vill kunna ägna sig åt konsten ett utrymme, säger Lars Bolin.

Han tror att Retslers utställning kommer tilltala en publik.

– Han har en teknisk briljans och det känns väldigt contemporary och modernt, säger han.

Förhoppningen är att unga, trendiga människor som lägger mycket tid och pengar på sitt boende även ska prioritera konst på väggarna.

– Det kanske är ett sätt att få dem att lägga pengar på konst istället för den där spisen.

Konstnärerna får själva hyra källaren under tre eller fyra veckor, får sköta marknadsföring och försäljning själva. Sedan tidigare är bland annat Annamari Hartwig, Gustav Kape Lindqvist och Magnus Werme inbokade fram till nästa höst.