Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reumatikerföreningen Ragunda

har haft årsmöte i Bystugan i Gevåg. Föreningens ordförande Anna-Stina Palm hälsade alla hjärtligt välkomna, ett ljus tändes och de medlemmar som avlidit under verksamhetsåret hedrades med en tyst minut, varefter Anna-Stina Palm och Gustaf Hillerström sjöng ”Tysta skyar”.

Att leda årsmötesförhandlingarna valdes distriktets representant Lars Oskarsson.

Av verksamhetsberättelsen framgick att föreningen kunde se tillbaka på ett bra verksamhetsår, bland annat har badverksamheten vid Björkhammars sjukhus pågått hela året med undantag för sommar- och juluppehåll, i övrigt har föreningens verksamhet bedrivits i likhet med tidigare år såsom samarbete med de andra handikappföreningarna i Ragunda kommun. Bland annat har reumatikerföreningens medlemmar under året haft studiecirklar tillsammans med DHR i vilka cirkeldeltagarna läst böcker av Karin Bruks-Holmqvist och Arto Paasilinna. Fibrogruppen har träffats ett antal gånger vilket de även kommer att fortsätta med under 2009.

Föreningen har även anordnat vårfest, surströmmingsfest och julfest för medlemmarna. Medlemsantalet var vid årsskiftet 80 personer en minskning med 5 personer under verksamhetsåret.

Efter förrättat val fick styrelsen följande utseende: Ordförande Anna-Stina Palm, vice ordförande och kassaförvaltare Hilde Bergvall, övriga styrelseledamöter Gunda Knutsson, Ulla Lindström och Sven-Ivan Andersson. Studieorganisatör Anna-Stina Palm. Revisorer Gerd Jacobsson och Astrid Frimert. Ledamöter till Reumatikerdistriktets representantskap: Dagmar Jonsson och Astrid Frimert. Ombud för de olika diagnosgrupperna, Beri Sven-Ivan Andersson, Fibromyalgi Ulla Lindström, Artros- och artrit Harriet Nylander.

Efter förrättade val och övriga årsmötesförhandlingar tackade mötesordförande för förtroendet att leda årsmötet och överlämnade klubban till den omvalda ordförande Anna-Stina Palm som förklarade mötet avslutat och överlämnade en bukett tulpaner till Lars Oskarsson som tack för att han ställt upp som mötesordförande.

Mötesdeltagarna hade under mötets gång trakterats med kaffe, smörgås och en delikat kaka. För underhållningen svarade Anna-Stina Palm och Gustaf Hillerström.

Årsmötet avslutades med att ordförande Anna-Stina Palm tackade alla som hörsammat kallelsen till årsmötet och för hjälpen i köket.