Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Revansch för Fourcade som krossade motståndet i jaktstarten – Lindström femma i Östersund

Martin Fourcade var revanschsugen efter lördagens andraplats.
Och ingen hade något att sätta emot fransmannen i söndagens jaktstart då han vann med 40,8 sekunder.
Fredrik Lindström blev bäste svensk med sin femteplats.

Allt kom att avgöras i den tredje skjutningen i söndagens jaktstart.

Martin Fourcade sköt fullt, resten av toppkonkurrenterna bommade ett par skott var och när han Fourcade gick ut efter tredje skjutningen var han 40 sekunder före närmsta konkurrent som inte längre var Tarjei Bö, som gick ut som etta i jaktstarten, utan landsmannen Quentin Fillon Magnet som i sin tur var tätt följd av Jakov Fak.

Vid 8,8 kilometer hade avståndet ökat med ytterligare ett par sekunder och Fourcade stormade mot segern.

Fredrik Lindström gjorde precis som övriga i täten och bommade ett par skott i tredje skjutningen och gick ut som tia. Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson gick ut som 36:a och 37:a.

När Fourcade sedan sköt fullt, och snabbt, i den fjärde skjutningen var det klart och det blev fransk seger i herrarnas jaktstart i Östersund efter bara en bom.

För Fredrik Lindström blev den fjärde skjutningen, där han gick in som tia, en lyckad sådan då han själv sköt fullt medan konkurrenter bommade och Lindström var femma ut från skjutvallen tolv sekunder bakom Jakov Fak på tredjeplatsen.

Han lyckades inte ta in på Fak och Quentin Fillon för en pallplats utan fick istället nöja sig med en femteplats, 50 sekunder bakom Fourcade.

Sebastian Samuelsson gick i mål på plats 30 efter fyra bom medan Jesper Nelin var 36:a i mål med sina sju bom.