Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Revisorer ger Bräcke kommun kritik

Revisorerna kritiserar Bräcke kommun i samband med att kommunstyrelsen har tagit över fastigheter från det kommunala bostadsbolaget Bräcke teknik.

Kommunen har sedan tidigare beslutat att kommunstyrelsen ska ta över ansvaret över lägenhetsbeståndet från det egna bolaget Bräcke teknik.
– I och med att fastigheterna hamnar hos kommunstyrelsen kan vi fokusera på bostadsfrågor, säger kommunalrådet Sven-Åke Draxten (s).
Bräcke teknik är just nu under likvidation. Bolaget ska ta hand om fastigheter som inte kommunstyrelsen vill ha kvar för att sälja dessa. Framför allt handlar det om gamla Gellinergården i Gällö och Hemgården i Kälarne. Men troligen kommer inte kommunen att få ut så mycket vid en försäljning som de är bokförda för. Kommunen har inte redovisat hur mycket de är värda – vilket revisorerna slår ner på. Revisorerna menar att det gör att det fins en osäkerhet om årsredovisningen ger en rättvis bild av kommunens resultat.
– Det är svårt att fastställa värdet på fastigheterna. Enklast hade varit om vi sålt dem, säger Draxten.