Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Revisorskritik mot kommunen

Godkänns inte verksamhetsnämndens sparförslag måste medel anvisas för att täcka upp den uteblivna spareffekten. Det påpekandet gör revisorerna som även granskat kommunstyrelsen i Berg.

Revisorerna har granskat hur kommunstyrelsen utövar sin uppsiktsplikt gentemot verksamhetsnämnden.

De konstaterar att kommunstyrelsen i stort uppfyllt kommunallagens krav i det avseendet.

Men man gör samtidigt några påpekandet som rör kommunstyrelsens agerande.

– Vi anser det till viss del motsägelsefullt att uppmana verksamhetsnämnden att "fortsätta arbetet med att komma i ram" samtidigt som förslag till omstruktureringar inom skolan bordläggs och återremitteras till nämnden, skriver revisorerna som även ifrågasätter den resultatredovisning som begärdes in från verksamhetsnämnden i september i fjol.

– Det var i senaste laget utifrån att budgeten för 2008 egentligen sedan januari 2008 varit helt orealistisk, anser revisorerna.

För att öka informationsutbytet mellan kommunstyrelsen och nämnden förslås att verksamhetsnämndens ordförande borde ingå i kommunstyrelsen.

– Detta skulle förmodligen öka förståelsen och insikten för bägge parter, menar revisorerna.